EGYPTISCHE GRIESMEELCAKE

  • Arabisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

120 g boter, romig geroerd - 150 g fijne kristalsuiker - 2 eieren - ? dl melk - 1 eetlepel oranjebloesemwater - 1 theelepel vanille-essence - 450 g griesmeel - 1? theelepel bakpoeder - 25 g amandelschaafsel of -snippers
Voor de suikersiroop
125 g fijne kristalsuiker - sap van ? citroen - 2 eetlepels oranjebloesemwater


HULPMIDDELEN

KOM, BAKVORM 20X20 CM


Voorbereiding

Roer de boter en suiker romig. Klop er een voor een de eieren door (voeg pas het volgende ei toe als het eerste is opgenomen). Klop er de melk, het oranjebloesemwater en de vanille-essence door; en vervolgens het griesmeel en het bakpoeder. Meng alles goed.
Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in en schenk het beslag hierin. Strijk de bovenkant glad af met een spatel en strooi de amandelen erover.

Bereidingswijze

Bak de cake 25 - 30 minuten in een op 180 ?C voorverwarmde oven, of tot de cake stevig is en lichtbruin kleurt.
Neem hem uit de oven en stort hem op een schaal.
Verwarm voor de siroop 1? dl water met de suiker in een pannetje en laat dit mengsel zachtjes trekken tot de suiker volledig is opgelost. Neem de pan van het vuur, voeg citroensap en oranjebloesemwater toe en schenk de siroop langzaam uit over de cake, zodat hij doordrenkt wordt van de siroop.

Serveertips

Serveer de cake op kamertemperatuur en geef er vruchtensalade of (Egyptisch) ijs bij.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingridsaida


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies