GEKOOKTE AARDAPPELEN

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

300g aardappelen - zout


Aardappelen

Bereidingswijze

1. Kies gelijkmatige grote aardappelen en schil met een dunschiller of scherp keukenmesje de aardappelen en ontpit ze. (of eerst ontpit en dan schillen) 2. Doe de geschilde aardappelen meteen in koud water. 3. Was de aardappelen grondig en laat ze tot het koken in fris koud watre staan. 4. Kook weing water met zout en zodra water kook; voeg aardappelen toe. (als ze beetgaar zijn moet vocht bijna weg zijn, zo 20 min.) 5. Kontroleer met een mesje het gaartepunt. 6. Afgieten en nastomen zonder deksel. 8. Schud de aardappelen op zodat de buitenkant bloemig wordt.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wegrestaurant
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies