Rempejek Katjang

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

250 gr. rijste of tarwebloem,
1/4 blok santen,
1 eetl. maizena,
150 gr. gepelde pinda's,
1 eetl. gemalen amandelen,
zout,
1 uitje,
zwarte peper,
2 teentjes knoflook,
olie om te bakken.
1 eetl. ketoembar,

HULPMIDDELEN

Frituurpan


Voorbereiding

Pel de ui en rasp hem fijn. Pers de teentjes knoflook. Vermeng in een kom de bloem met de maizena, de amandelen, het uitje, het knoflook en de ketumbar. Los in een kom met 1/4 liter warm water de santen op en roer dit met scheutjes tegelijk door het bloemmengsel tot een tamelijk dun, glad beslag is ontstaan. Roer de pinda's door het beslag en voeg er wat zout en peper aan toe

Bereidingswijze

Verhit steeds wat olie in een koekepan en schep steeds een lepel van het beslag in de pan. Laat er bij niet te grote hitte dunne, knapperige koekjes van bakken. Bak de koekjes ook aan de andere kant en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Serveertips

Lekker bij de rijst tafel

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies