Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lenterisotto met groene asperges

Door: alinda3

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


300 gram risotto, 1 dl droge witte wijn, 6 dl groente- of andere bouillon, 500 gram groene asperges, 3 eetlepels vloeibare margarine, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, verse peper, zout en 50 gram parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Grote (hapjes)pan


Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de onderkant van de asperges af en snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Houd de punten apart. Kook de aspergestukje (zonder de punten) in 8 minuten gaar.

Bereidingswijze

Verwarm in een grote (hapjes)pan de margarine. Pers de knoflook erbij. Pel en snipper de ui en voeg in de pan toe. Voeg na 3 minuten de risotterijst en de aspergepunten toe en roer alles goed door. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn volledig opnemen. Dan beetje bij beetje wat bouillon toeboegen, onder voortdurend roeren MAAR wacht met toevoegen tot de vorige hoeveelheid bouillon is opgenomen. Voor de gekookte aspergestukjes toe na de laatste hoeveelheid bouillon en breng het geheel op smaak met verse peper en zout.
Meng tenslotte de Parmezaanse kaas door de risottoschotel.

Serveertip

Serveer gloeiend heet. Lekker met veldsla.

Bevat per portie 420 Kcal.

Bron

Onbekend



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alinda3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top