Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Orecchiette con cime di rapa (pasta met raapstelen)

Door: pwiggers

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


100 gr broodkruim van oud brood - 2 bosjes raapstelen (cime di rapa) - 2 teentjes knoflook - 1 Spaanse peper - 4 el olijfolie - 400 gr orecchiette ( pasta oortjes ) - 1 el rode wijnazijn - zout


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Dit recept kreeg ik via de Italiaanse traiteur uit Delft Il Tartufo. Een recept uit Zuid-Italie. Een hele smakelijke en eenvoudige vegetarische pasta met raapsteeltjes en gebakken broodkruim (mollica).

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het brood goed drogen (bijv in de magnetron) en vermaal het daarna in de Keukenmachine. Verwijder de worteltjes van de raapstelen en snijd deze in grove stukken. Was de raapstelen grondig en laat ze goed uitlekken. Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de peper en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snij de peper in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Verhit 2 el olijfolie in een ruime pan en fruit hierin rustig de knoflook en de peper. Voeg na 1 minuut de raapstelen en 2 el water toe. Leg deksel op de pan en laat 10 min sudderen. Schud de pan af en toe. Kook ondertussen de orecchiette al dente (volgens de aanwijzing op het pak). Verhit intussen de rest van de olijfolie in een Koekenpan en rooster hierin het broodkruim goudbruin en krokant. Maak op smaak met wat zout. Voeg azijn toe aan de gestoofde groente. Giet een paar eetlepels van de pasta bij de raapsteeltjes. Meng de raapsteeltjes met de "oortjes" en maak op smaak met wat zout. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de mollica (= gebakken broodkruim)

Bron

Delftse traiteur Il Tartufo



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top