Ragout

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen


600 gram champignons
1 ui
50 gram zachte boter
50 gram tarwebloem
2 el olijfolie
1/2 dl droge witte wijn
1,5 dl Room Culinair
Peper & zout

HULPMIDDELEN

Snijplan, mes, koekenpan


Buffetgerecht

Bereidingswijze


Pel en snipper de ui
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes
Prak de boter met de bloem met een vork door elkaar en kneed er een samenhangend geheel van
Verhitde olijfolie in de pan en fruit de ui hierin totdat deze goudgeel en glazig is
Bak de champignons kort mee
Roer de wijn en de Room Culinair erdoor en breng de saus aan de kook
Roer het botermengsel in vlokjes door de saus en laat de saus binden
Breng de ragout op smaak met peper en zout

Serveertips

Serveer de saus in ragoutbakjes, op toast of op een geroosterde witte boterham

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies