Provencaalse groentenschotel uit de oven

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1/2 rode- gele en groene paprika
1 kleine aubergine
1 kleine courgette
2 rode uien (in vieren)
1 bosje lente-ui (grof gesneden)
20 champignons (in vieren)
1 teentje knoflook (in dunne plakjes)
takje tijm
2 gekookte aardappels (in partjes)
1 theelepel fijngehakte rozemarijn
4 eetlepels olijfolie
(versgemalen) zwarte peper
grof zeezout

HULPMIDDELEN

Oven


Voorbereiding

Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaadlijsten en de steel. Snijd ze nu in grove stukken. Snijd de aubergine en courgette in plakken. Doe dit samen in een grote kom en voeg de uien, aardappel, knoflook, lente-ui en champignons erbij. Kruid de groenten met zwarte peper, grof zeezout, tijm en rozemarijn. Schep de olijfolie er overheen en meng alles goed door elkaar.

Bereidingswijze

Verdeel de groenten in een ruime ovenschaal en laat het geheel gedurende 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven bakken totdat de groenten beetgaar zijn. (Af en toe controleren of het niet te hard gaat en regelmatig omscheppen). Deze groenten kunt u als hoofdgerecht eten met bijv. verse pasta. Ook kunt u de groenten als bijgerecht serveren, maar dan is deze hoeveelheid voldoende voor ca. 6 personen.


Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies