Chocolade-rozijnenencake

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

175 g zachte boter, 100 g lichtbruine basterdsuiker, 4 losgeklopte eieren, 225 g chocoladestukjes puur, 100 g rozijnen, 50 g gehakte walnoten, geraspte schil van 1 sinaasappel, 225 g zelfrijzend bakmeel.


HULPMIDDELEN

Een broodvorm van 23x13 cm.


Een heerlijke cake.

Voorbereiding

Vet de broodvorm in en leg een stuk bakpapier op de bodem. Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.

Bereidingswijze

1. Roer de boter en suiker tot een luchtige massa. 2. Voeg een voor een de eieren toe en roer het mengsel na elk ei goed door. Wanneer het mengsel klontert, roert u er 1 a 2 el meel doorheen. 3. Roer de chocoladestukjes, rozijnen, walnoten en geraspte sinaasappelschil erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeelen spatel het door het mengsel. 4. Schep het deeg in de bakvorm. Maka met de achterkant van een lepel een inkeping midden over de cake. 5. Bak de cake ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven, tot een erin gestoken sateprikker er schoon uitkomt. 6. Laat de cake 5 minuten rusten in de vorm. Laat hem verder afkoelen op een taartrooster. 7. Serveer de cake in dunne plakjes.

Serveertips

VARIATIE: Gebruik witte of melkchocolade in plaats van puur, of een combinatie van alledrie. In plaats van rozijnen kun je ook gedroogde veenbessen gebruiken.

TIP:Deze cake is, goed ingepakt, 3 maanden houdbaar in de vriezer. Ontdooi hem op kamertemperatuur.


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arankaalbertine


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies