Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Babi Pangang a la Oma

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

750 gram varkenslappen
10 el ketjap manis
6 el vloeibare margarine (blue band, becel, bertolli, croma, eigen huismerk etc).
3 bosuitjes
3 el citroensap
2 tenen knoflook
1 ui
1 stukje gemberwortel a ca. 2 cm
1 el goela djawa of bruine suiker
1 tl sereh
half el maizena
0,5 L Hot Ketchup
sambal
1 pot atjar tjampoer



Oftewel op hollandse wijze....

Voorbereiding

Pel en snipper ui en knoflook. Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Roer de ui, knoflook, gemberwortel, sereh, 5 el ketjap en maizena door elkaar. Hou 2 el marinade achter voor later. Wentel het vlees erdoor. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.

Bereidingswijze

Verhit 5 el vloeibare margarine in een ovenvaste schaal. Leg het vlees met de marinade erin. Braad het vlees in de oven in ca. 30 min. donkerbruin en gaar (dek het vlees af met aluminiumfolie als het te donker wordt). Maak intussen de bosui schoon en snijd ze fijn. Smelt 1 el margarine. Fruit hierin de bosui 3 min. Roer de ketchup, 5 el ketjap, citroensap en goela djawa of bruine suiker erdoor. Breng het sausje met 2 el van de marinade en de sambal pikant op smaak. Laat de atjar tjampoer uitlekken.

Serveertips

Spreid de atjar tjampoer uit op een schaal. Leg het vlees erop. Geef de saus er apart bij. Lekker met rijst en taugesalade of komkommer.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flevo_polder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top