Aardbeienjam

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kilo aardbeien, 1/2 kilo suiker of zoetstof

HULPMIDDELEN

Schone potten


Jam van aardbeien (hoe moeilijk kan het zijn?!)

Voorbereiding

Was de aardbeien, als ze erg groot zijn, snij je zo doormidden. Strooi daar je suiker op. Laat dit een nachtje staan, de volgende dag is de suiker door de aardbeien opgenomen. Indien je zoetstof gebruikt, doe je dit NIET!!!

Bereidingswijze

Zet een grote pan op ht vuur, goed heet laten worden. De aardbeien met suiker erbij gieten. Als je zoetstof ipv suiker wilt gebruiken, doe je er enkel de schoongemaakte aardbeien bij!
Klein scheutje water zodat ze niet aan de bodem vastplakken en roeren op een matig vuur.

Na een poosje is het pulp, ligt aan de stevigheid van de aardbei en hoe pulperig je het geheel wilt hebben.
Ik vind het lekkerder als het wat grover blijft, maar dat is geheel persoonlijk!

Als de jam gereed is laat je het afkoelen, niet op het warme pitje laten staan, wat dan blijft het nog doorverwarmt. Als de jam afgekoelt is kun je er zoetstof naar smaak bij doen, minimaal 1 kilo! Dit is niet alleen om de jam zoeter te maken, maar ook omdat suiker/zoetstog een natuurlijk conserveringsmiddel is! Als je het dus zonder suiker/zoetstof wilt maken is het zaak om de jam binnen 2 weken te nuttigen! In schone potten doen, deksel erop en klaar ben je!

Serveertips

Ook lekker om de jame met stukjes rabarber te maken, 1 kilo aardbeiden met een pondje rabarber is een zoetzure kombi! Ook lekker is het met wat appels er doorheen.

Goedemorgen!

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melekld

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies