Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Aardbeienjam

Aardbeienjam

Door: melekld

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-05-2004

Ingrediënten


1 kilo aardbeien, 1/2 kilo suiker of zoetstof


Verder heb je nodig


Schone potten


Jam van aardbeien (hoe moeilijk kan het zijn?!)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de aardbeien, als ze erg groot zijn, snij je zo doormidden. Strooi daar je suiker op. Laat dit een nachtje staan, de volgende dag is de suiker door de aardbeien opgenomen. Indien je zoetstof gebruikt, doe je dit NIET!!!

Bereidingswijze

Zet een grote pan op ht vuur, goed heet laten worden. De aardbeien met suiker erbij gieten. Als je zoetstof ipv suiker wilt gebruiken, doe je er enkel de schoongemaakte aardbeien bij!
Klein scheutje water zodat ze niet aan de bodem vastplakken en roeren op een matig vuur.

Na een poosje is het pulp, ligt aan de stevigheid van de aardbei en hoe pulperig je het geheel wilt hebben.
Ik vind het lekkerder als het wat grover blijft, maar dat is geheel persoonlijk!

Als de jam gereed is laat je het afkoelen, niet op het warme pitje laten staan, wat dan blijft het nog doorverwarmt. Als de jam afgekoelt is kun je er zoetstof naar smaak bij doen, minimaal 1 kilo! Dit is niet alleen om de jam zoeter te maken, maar ook omdat suiker/zoetstog een natuurlijk conserveringsmiddel is! Als je het dus zonder suiker/zoetstof wilt maken is het zaak om de jam binnen 2 weken te nuttigen! In schone potten doen, deksel erop en klaar ben je!

Serveertip

Ook lekker om de jame met stukjes rabarber te maken, 1 kilo aardbeiden met een pondje rabarber is een zoetzure kombi! Ook lekker is het met wat appels er doorheen.

Goedemorgen!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melekld
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top