Fazant met Zuurkool

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg. Zuurkool uit het vat, 200 gr. doorregen spek in reepjes of blokjes, 6 jeneverbessen, 1/2 liter bouillon, 1/2 liter droge witte wijn.

Ingredi├źnten voor fazant:
2 fazanten, peper, zout, lapjes vet om me te barderen.


Als jong al riep ik dit, en een ieder lachte erom, maar tot mijn verbazing zag ik dat dit egt bestond. Eetse lekker. Heb ik ook gedaan.

Bereidingswijze

Laat de gewassen zuurkool goed uitlekken en doe deze in een ruime pan. Verdeel de reepjes spek goed door de zuurkool. Kneus jeneverbessen, doe ze erbij en overgiet het geheel met de bouillon en de wijn. Laat op een laag pitje ongeveer 1┬┐ uur sudderen. Wrijf de fazanten in met zout en peper en omwikkel ze met de lapjes ladeerspek, braad ze bruin in de boter. Neem de aangebraden fazanten uit de pan en leg ze op de zuurkool. Sluit de pan af en laat de zuurkool samen met de fazanten nog ongeveer 3 kwartier sudderen. Neem de fazanten uit de pan. Snijd ze in stukken en leg ze op een grote verwarmde schotel. Omring ze met de uitgelekte zuurkool en giet ten slotte met een beetje water afgebluste braadboter over het geheel.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dartajan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies