Fazant met Zuurkool

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg. Zuurkool uit het vat, 200 gr. doorregen spek in reepjes of blokjes, 6 jeneverbessen, 1/2 liter bouillon, 1/2 liter droge witte wijn.

Ingrediënten voor fazant:
2 fazanten, peper, zout, lapjes vet om me te barderen.


Als jong al riep ik dit, en een ieder lachte erom, maar tot mijn verbazing zag ik dat dit egt bestond. Eetse lekker. Heb ik ook gedaan.

Bereidingswijze

Laat de gewassen zuurkool goed uitlekken en doe deze in een ruime pan. Verdeel de reepjes spek goed door de zuurkool. Kneus jeneverbessen, doe ze erbij en overgiet het geheel met de bouillon en de wijn. Laat op een laag pitje ongeveer 1¿ uur sudderen. Wrijf de fazanten in met zout en peper en omwikkel ze met de lapjes ladeerspek, braad ze bruin in de boter. Neem de aangebraden fazanten uit de pan en leg ze op de zuurkool. Sluit de pan af en laat de zuurkool samen met de fazanten nog ongeveer 3 kwartier sudderen. Neem de fazanten uit de pan. Snijd ze in stukken en leg ze op een grote verwarmde schotel. Omring ze met de uitgelekte zuurkool en giet ten slotte met een beetje water afgebluste braadboter over het geheel.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dartajan


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Ook leuk te gebruiken als koffiebeker!

van 21
Alleen vandaag 18,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies