Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

gebakken ijs!!!!!!!

Door: ingebabbel

  • Chinees Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


2 liter vanille ijs, 1 ei, 125 gr. bloem, 80 ml. water, 120 gr. broodkruimels of groffe paneermeel, 2 eetl. geraspte kokos, heel veel olie om te frituren.



Raar maar waar en o zo heerlijk.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak van het ijs ballen iets groter als een pingpongbal, leg ze op een bord en zet ze terug in de diepvries.
maak een dikke pap van het ei, bloem en water.
meng de broodkruimels of paneermeel met de kokos.

Bereidingswijze

Haal iedere bal door het bloemmengsel en daarna door het kokosmengsel. druk alles goed aan en doe ze terug in de diepvriezer voor een aantal dagen.
verhit zoveel olie in een pan dat de ballen onder komen te staan.(zeer heet).
bak de ballen 1 voor 1 enkele sec. tot de buitenkant goudbruin is.

Serveertip

Tip: het is erg belangrijk dat de ballen zeer diep bevroren zijn en de olie heet genoeg om de ballen in enkele seconden dicht te schroeien.
succes verzekerd.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingebabbel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top