Kreeftensaus

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


250 ml Kreeften fond van bv Astoria.
witte wijn
verjus
150ml room
60gr boter
1 theel zeekruiden
(citroen)peper

HULPMIDDELEN

Kreeften fond word verkocht bij de betere vishandels. Deze van Astoria is bijzonder fijn en wordt verkocht in flessen van 500ml. De helft die je niet gebruikt kan je invriezen tot een volgende keer.
De zeespecerijen die ik gebruik zijn van "Christine Le Tennier" en bevatten een mengsel van gemengde algen.
Citroenpeper is een mengsel van peper en gedroogde citroenschil. Kant en klaar in een molen geleverd. Gevonden bij de viswinkel.


Een fluwelen saus met een subtiele hint van kreeft!

Bereidingswijze

Kook de fond in tot de helft en voeg dan ca ? glas witte wijn toe en ca 2 eetl verjus. Laat ook dit weer even inkoken. Nu de room toevoegen en weer laten inkoken. Maak deze saus op smaak met een theel zeekruiden, citroenpeper en nog een scheutje verjus. De ingedikte fond is zo gekruid dat toevoegen van zout niet nodig is.
Haal de saus van het vuur en roer er de in blokjes gesneden koude boter door.

Serveertips

Een heerlijke saus bij coquilles, zalm, keeft, stevige vis etc.........

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies