Kreeftensaus

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


250 ml Kreeften fond van bv Astoria.
witte wijn
verjus
150ml room
60gr boter
1 theel zeekruiden
(citroen)peper


HULPMIDDELEN

Kreeften fond word verkocht bij de betere vishandels. Deze van Astoria is bijzonder fijn en wordt verkocht in flessen van 500ml. De helft die je niet gebruikt kan je invriezen tot een volgende keer.
De zeespecerijen die ik gebruik zijn van "Christine Le Tennier" en bevatten een mengsel van gemengde algen.
Citroenpeper is een mengsel van peper en gedroogde citroenschil. Kant en klaar in een molen geleverd. Gevonden bij de viswinkel.


Een fluwelen saus met een subtiele hint van kreeft!

Bereidingswijze

Kook de fond in tot de helft en voeg dan ca ? glas witte wijn toe en ca 2 eetl verjus. Laat ook dit weer even inkoken. Nu de room toevoegen en weer laten inkoken. Maak deze saus op smaak met een theel zeekruiden, citroenpeper en nog een scheutje verjus. De ingedikte fond is zo gekruid dat toevoegen van zout niet nodig is.
Haal de saus van het vuur en roer er de in blokjes gesneden koude boter door.

Serveertips

Een heerlijke saus bij coquilles, zalm, keeft, stevige vis etc.........

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baert38


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies