Noten-appeltaart

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

750 gram appels 300 gr gepelde walnoten VOOR HET DEEG 100 gram kristalsuiker 2 eierdooiers zout 200 gr bloem 60 gr gemalen walnoten of walnootpoeder 100 gr zachte boter of margarine VOOR DE CREME 2 dl melk 2 dl creme fraiche 2 eieren 60 gr kristalsuiker 4-5 el cognac


Dit recept was een winnend recept uit Tip culinaire gemaakt met peren. Heb dit recept nu is uitgeprobeerd met appel. En had SUCCES!!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bereidingswijze

Suiker, eidooiers en zout mengen. Bloem en gemalen walnoten erdoor roeren. Boter en 2-3 el water toevoegen en mengsel snel tot samenhangend deeg kneden. Deeg tot bal vormen en in plasticfolie gerold 1 uur in de koelkast laten rusten. Oven voorverwarmen op 180 graden. Deeg op bebloemd werkvlak uitrollen tot cirkel van ca. 30 cm en deeg in vorm leggen. schijfjes peer op de deegbodem leggen. CREME melk, creme fraiche eieren, suiker en cognac mengen en creme over appel schenken. Taart in midden van de oven ca, 40 minuten bakken. Walnoten over taart verdelen en taart nogmaals ca 10 minuten bakken.

Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies