gortepap

  • Biologisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

- 1 kop gort korrels
- 5 koppen water
- 1 kop karnemelk
- eetlepel honing

HULPMIDDELEN

Steelpan met goede anti aanbaklaag


Lekker ouderwets nagerecht

Voorbereiding

De gort korrels wassen, eventueel een nacht laten weken.

Bereidingswijze

- breng het water met de gort korrels en de honing aan de kook.
- Laat het ongeveer een uur zachtjes doorkoken. Roer het af en toe even door. Als het te droog kook extra water toevoegen.
- Vlak voor het eind de karnemelk toevoegen. Deze even op hoog vuur onder voortdurend roeren in laten koken tot de gewenste dikte.

Serveertips

Eventueel serveren met vruchten uit blik.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies