Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

gortepap

  • Biologisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

- 1 kop gort korrels
- 5 koppen water
- 1 kop karnemelk
- eetlepel honing


HULPMIDDELEN

Steelpan met goede anti aanbaklaag


Lekker ouderwets nagerecht

Voorbereiding

De gort korrels wassen, eventueel een nacht laten weken.

Bereidingswijze

- breng het water met de gort korrels en de honing aan de kook.
- Laat het ongeveer een uur zachtjes doorkoken. Roer het af en toe even door. Als het te droog kook extra water toevoegen.
- Vlak voor het eind de karnemelk toevoegen. Deze even op hoog vuur onder voortdurend roeren in laten koken tot de gewenste dikte.

Serveertips

Eventueel serveren met vruchten uit blik.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top