gortepap

  • Biologisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

- 1 kop gort korrels
- 5 koppen water
- 1 kop karnemelk
- eetlepel honing


HULPMIDDELEN

Steelpan met goede anti aanbaklaag


Lekker ouderwets nagerecht

Voorbereiding

De gort korrels wassen, eventueel een nacht laten weken.

Bereidingswijze

- breng het water met de gort korrels en de honing aan de kook.
- Laat het ongeveer een uur zachtjes doorkoken. Roer het af en toe even door. Als het te droog kook extra water toevoegen.
- Vlak voor het eind de karnemelk toevoegen. Deze even op hoog vuur onder voortdurend roeren in laten koken tot de gewenste dikte.

Serveertips

Eventueel serveren met vruchten uit blik.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies