Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Japanse Teriyaki

  • Japans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

-350 gram biefstuk -1 prei -bakje champignons -3 lente-uitjes -handje peultjes -1 rode peper - 1 blikje bamboescheuten-2 of 3 eetlepels olie


HULPMIDDELEN

Wok en een koekenpan


Lekker en gemakkelijk te maken roerbakgerecht van Knorr en een beetje van mij zelf ...(klein beetje)

Voorbereiding

-Koop een pakje Knorr " japanse Teriyaki " -vermeng de inhoud van het zakje marinade met twee tot drie eetlepels olie ;goed roeren - biefstukje in dunne plajes snijden en door de marinade roeren(?15 minuten in laten trekken) -prei in stukken snijden en schoonmaken -champignons schoonmaken en in parten snijden -lente-uitjes in stukken snijden en wassen - de uiteinden van de peultjes halen en wassen -rode peper ontpitten en in stukjes snijden-blikje bamboescheuten laten uitlekken

Bereidingswijze

-de japanse rijst in ruim kokend water in 10 minuten gaar koken -de rijst afgieten en even laten uit dampen , daarna goed omroeren -ondertussen de peultjes , de prei ,de champignons en de peper roerbakken .-bak het gemarineerde vlees in een Koekenpan of wok op hoog vuur aan(zonder olie of margarine)-het geheel omroeren en zolang doorbakken tot het gaar is-voeg 350ml water en de inhoud van het zakje Teriyaki-saus toe-breng het geheel aan de kook voeg de lente-uitjes en de bamboescheuten toe en laat het geheel nog 3 minuten zachtjes doorkoken-voeg het vlees bij de saus en de groenten

Serveertips

Serveer het vlees en de rijst apart...



Ita Dakimasu ! (Eet smakelijk )



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van robbiewilwel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top