Slagroomsoesjes

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

LET OP:Deze verhouding precies aanhouden:1/4 liter water,100 gram boter,snufje zout,125 gram bloem,4 eierenVoor de vulling:1/4 liter slagroom,2 eetlepels suiker,eventueel slagroomverstevigerPoedersuiker


Lekker bij koffie of thee

Bereidingswijze

Water, boter en zout in een pan aan de kook brengen. De bloem onder voortdurend roeren er in strooien. De pan zo lang op het vuur houden en zo lang blijven roeren tot zich een bal vormt. Deze bal overdoen in een beslagkom en er direct een ei doorheen kneden. Door de wat afgekoelde massa de eiren een voor een mengen. Het deeg moet glanzen.Laat het deeg 1/2 uur rusten. Doe het dan in een spuitzak en spuit kleine hoopjes op een ingevet en met meel bestoven bakblik (of leg bakpapier op het bakblik). Bak de soesjes ong. 30 minuten in een voorverwarmde (hetelucht)oven op 200?C. Na het bakken de soesjes aan de onderkant open knippen en verder laten afkoelen.Sla de slagroom stijf met suiker en eventueel slagroomversteviger, doe het in een spuitzak en vul de soesjes ermee.Leg ze op een mooie schaal en bestrooi ze met poedersuiker.In koelkast bewaren!

Serveertips

Je kunt er uiteraard ook grote soezen van maken!

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies