Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

kebab van lamsgehakt

Door: coccy

  • Aziatisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


- 700 g lamsgehakt
- 3 el gehakte verse koriander
- 2 bosuitjes, geschild en gehakt
- 1 tot 2 jalapeno-pepers, van zaadjes ontdaan en gehakt
- 3 theelepels geschilde, gehakte verse gemberwortel
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel zwarte peper, of meer
- 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
- zout naar smaak



Verder heb je nodig


- barbecue
- platte, metalen vleespennen (kan ook met bamboe stokjes)


Kebabs van lamsgehakt zijn de worstjes van de wereld der moslims en hindoes. Door lamsgehakt om een platte, metalen vleespen te vormen, krijg je een gegrilde worst zonder vel.

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Doe lamsgehakt, verse koriander, bosuitjes, jalapeno-pepers, gember, knoflook, korianderpoeder, komijn, peper, nootmuskaat en zout in een grote kom en meng het al knedend door elkaar. Leg het mengsel afgedekt 1 uur in de koelkast.
- Maak uw hand een beetje vochtig. Kneed een gedeelte van het lamsmengsel om elke vleespen zodat u mooie worstjes verkrijgt.

Bereidingswijze

Gril de kebabs op de Barbecue, maar bedruip ze eerst royaal met olie.

Serveertip

Haal de kebabs van de pennen. Dien op met pitabrood en plakjes ui.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coccy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top