Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Moederdag bollen

Door: smile4justice

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


75 gr poedersuiker
45 gr cacao
75 gr boter
300 gr amandelspijs


Verder heb je nodig


Beslagkom
vork en mes
diep bord


Heerlijke bolletjes met amandelspijs en cacao!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Strooi in een diep bord de poedersuiker.
Meng er 30 gr cacao doorheen.
Doe nu de boter erbij(hij moet wel zacht zijn, op kamertemperatuur).
Prak alles goed met een vork door elkaar. Doe het nu in een beslagkom en verbrokkel de amandelspijs erin.
Kneed dan dit alles met koele handen, maar wel snel en goed, tot een stevige bal. Druk de bal plat en snijd hem in 20 stukjes.
Maak van deze stukjes mooie balletjes.
Je moet ze wel snel rollen anders worden ze weer zacht.
Leg de balletjes 15 min. in de koelkast.
Strooi in een bord de rest van de cacao en rol de balletjes erdoor.
Als je het leuk vind kun je de balletjes ook in papierenbakjes(caisses) leggen. Om goed stijf te worden moeten de balletjes nog minstens 2 uur in de koelkast.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smile4justice
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top