Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

IKAN TAOTJE SAUS(vis in gekruide taotje saus)

Door: robbiewilwel

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


-4 lekkerbekken (zelf af te bakken)
-2 uien
-5 teentjes knoflook
-2 eetlepels boter
-1 eetlepel selderie , fijn gesneden
-1 eetlepel prei , fijn gesneden
-3 volle eetlepels taotje sambal goreng
-? eetlepel ve-tsin
-5 of 6 eetlepels tomatenketchup
-2 eetlepels ketjab manis (zoete soja)
-1 eetlepel azijn
-zout
-suiker
-kopje water
-klein beetje gember


Verder heb je nodig


Bakken in een hapjespan


Lekker pittig visgerecht , de saus moet een lekkere zoet zure smaak hebben .( ik weet zeker , als je dit gerecht een maal geproefd hebt , ben je verkocht....)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui en knolook fijn snijden , prei en selderie ook apart fijn snijden .

Bereidingswijze

Ui en knoflook in de boter fruiten .
Selderie prei en sambal taotje hierbij voegen . Lekker even laten pruttelen .
Daarna de ve-tsin , de tomatenketchup , de gember en de ketjab er door doen.
Even laten doorpruttelen en dan de azijn , zout en suiker naar smaak toe voegen .
Met het toevoegen van het water , de saus opnieuw aan de kook brengen .
De saus moet lekker zoetzuur zijn .
De vis in de saus leggen , en een kwartiertje lekker laten pruttelen .

Serveertip

Lekker met witte rijst en sambal boontjes .
Over de rijst wat kant en klare gebakken uitjes strooien.



Eet smakelijk



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van robbiewilwel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top