Korstdeeg

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor plm. 400 gr deeg:
200 gr gezeefde bloem - 1/2 theel zout - 100 gr in blokjes gesneden koude boter - 1 eidooier - 2-4 eetl ijskoude melk


Zelf korstdeeg maken is niet moeilijk. Met een keukenmachine gaat het supersnel, maar ook met de hand is het niet moeilijk. Het deeg moet je zo snel mogelijk maken met koude ingredienten. Hierbij het recept met de hand en met de keukenmachine.

Bereidingswijze

Met de hand:
Meng het gezeefde bloem met zout in een kom. Voeg de blokjes ijskoude boter toe en snijd de boter met 2 messen door de bloem tot de boter heel fijn verdeeld is. Roer er de eidooier door en 2-4 eet koude melk. Kneed het mengsel snel met een hand tot een samenhangend deeg.

Met de keukenmachine:
Bloem, zout en boter in de mengkom doen. Met pulsknop boter fijn verdelen. Eidooier en melk erbij en dan snel een samenhangend deeg maken. Zodra het deeg de juiste structuur heeft uit de kom nemen en verpakt in plasticfolie 1 uur in de koelkast laten rusten.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies