Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ijs

Door: lauratimmermans

  • Italiaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


2/3 kop echte cacao
2 theelepels oploskoffie of echte koffie
150 ml water
4 eierdooiers
10 Maraschino kersen
200 ml slagroom
2 eetlepels rum
150 gr chocolade



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sop de kersen in de rum. Meng de suiker, cacao en oploskoffie samen en doe dit in een sauspan. Doe er het water bij en meng goed. Breng het mengsel aan de kook tot alles heel goed gemengd is. Ondertussen klop je de eierdooiers los.
Terwijl je rustig verder blijft roeren, doe je er heel langzaam het kokende mengsel bij. Blijf roeren van het vuur weg tot het mengsel dik wordt en je de strepen van het roeren blijft zien als je stopt. Klop de room op met de rum. Doe dit voorzichtig bij het chocolademengsel. Doe er ook de geschaafde chocolade bij. Doe dit mengsel nu in bakpapieren vormpjes in een muffinpan.
Vul elk vormpje tot 1/3. Plaats er een kers in en vul dan de rest van het vormpje. Zet dit nu minstens 4 uur in de diepvries. Vooraleer je dit opdient, kan je er wat opgeklopte slagroom op doen. In de diepvriezer kun je het een maand bewaren.

Serveertip

Met dank aan Breeks...



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lauratimmermans
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top