Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bonte bekers

Door: luckyjo

  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 20 personen


1 kop suiker - 1/4 kop water - 3 theelepels gelatine - 1 eetlepel kokend water - 3 eiwitten - 20 kleine gekleurde ijsbekers - diverse snoepjes voor garnering - 1/4 kop gemengde musket



Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer de suiker met water in eene middelgrote pan met dikke bodem op laag vuur zonder roeren tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat het zachtjes 4 minuten koken. Laat de gelatine al roerend in een kommetje met kokend water oplossen. Voeg de gelatine bij het suikermengsel en laat het nog even koken. Klop de eiwitten in een grote kom stijf. Voeg het hete suikermengsel in delen er aan toe in een dunne stroom. Klop het mengsel in 15 minuten smeuig. Laat het mengsel afkoelen zodat het in een vorm te spuiten is.

Bereidingswijze

Zet de ijsbekers op een ovenplaat en bedek de bodem met snoepjes. Schep het mengsel in een spuitzak met gekartelde spuitmond van 1 cm. Spuit het mengsel met draaiende bewegingen het mengsel in de bekers. Strooi de musket over een vetvrij papier en dip de ijsbekers voor de helft hierin. Versier de andere helft met een dropje of snoepje. Laat de ijsbekers een nacht staan en bewaar ze maximaal 2 dagen in een afgesloten trommel.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top