Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Kofta
  6. Griekse Kofta

Griekse Kofta

Door: sadkingbilly

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2004

Ingrediënten 4 personen


- 750 G Gehakt (lamsgehakt, maar H.O.H. kan ook)
- 450 G tomaat in blik
- 5 EL tomaten ketchup
- 1 EL zetmeel of maizena
- 1 TL zout
- 2 TL (riet)suiker
- 1 grote ui gesnipperd
- 2 EL komijn poeder
- 1 EL knoflook, vers of poeder
- naar smaak peper uit de molen
- 2 TL tijmblad, gedroogd
- 2 TL laurier, gemalen
- 2 EL oregano
- 2 TL kaneel gemalen


Verder heb je nodig


- Een schaal om alles in te mengen
- Een braad- of stoofpan, niet te ondiep!


Echte Griekse Kofta, een eenvoudig en verrukkelijk recept voor iedere gelegenheid!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vermeng het gehakt met het zout, en van de rest van de kruiden de helft. Laat een paar uur of liever nog de hele nacht staan.

Bereidingswijze

Gehaktballetjes
Rol gehaktballetjes van ongeveer 2x de maat van een soepballetje, bak ze op zacht vuur aan tot ze stevig zijn (anders hebben ze de neiging uit elkaar te vallen). dan gaar maken.

De saus
Snij de ui niet te fijn, anders blijft er niets van over. Even aanbakken in een beetje olijfolie. Gebruik je verse knoflook, voeg die dan nu toe. Doe de inhoud van het blik tomaten erbij in de pan, laat goed heet worden, en maak de tomaten klein (niet blenden, er moeten stukjes tomaat overblijven!) Voeg nu de rest van de ingredienten toe behalve het zetmeel of maizena. De saus moet ongeveer de samenhang hebben van erwtensoep, dus niet te dun zijn. Dikker maken met een papje van maizena en een beetje koud water, dunner door (weinig) water toe te voegen.

Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes en laat het nog een minuut of 10 heel zachtjes opstaan, maar laat het niet koken!

Serveertip

Apart serveren met witte rijst en een griekse salade. (komkommer en tomaat in dunne schijven, rode ui in ringen, olijven, fetakaas, wat olijfolie, oregano & basilicum)
Om een wat ruimere salade te krijgen kun je er fijngesneden ijsbergsla aan toevoegen, anders heb je voor 4 personen wel veel ingredienten nodig..



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sadkingbilly
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top