Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Paddestoelen roomsoep

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

200 gram paddestoelen melange - 1 sjalot - 25 gram boter - 500 ml kippenbouillon - 3 eierdooiers - 125 ml creme fraiche - zout en vers gemalen peper



Voorbereiding

Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in stukken. Pel en snipper de sjalot. Verhit de helft van de boter en bak de paddestoelen 3 minuten. Haal ze uit de pan.

Bereidingswijze

Verhit in dezelfde pan de rest van de boter en bak het sjalotje 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat het 4 minuten koken. Neem de pan van het vuur. Klop de eierdooiers los met de creme fraiche, zout en peper. Roer een beetje hete bouillon door het eimengsel en voeg dit toe aan de rest van de bouillon. Verwarm de soep al roerend tot deze gaat binden. De soep mag niet meer koken. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over twee soepkommen en schep de paddestoelen erbij. Garneer met veel bieslook.

Serveertips

Lekker met geroosterd brood besmeerd met verse knoflook en tomaat.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top