Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ingemaakte Tomaten

  • Frans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kg. gemengde rode, groene en gele kerstomaatjes, inmaakazijn, 6 kruidnagels, 2 stukjes foelie, 1 kaneelstokje.


HULPMIDDELEN

1 naald en in soda uitgekookte potten.


Dit recept komt uit het kookboek "De rijkdom van groenten", van Elisabeth Scotto.

Voorbereiding

Was de tomaten en dep ze droog.
Prik ze met een naald een paar keer in en verdeel ze over een of meerdere potten.

Bereidingswijze

Voeg de kruidnagels, stukjes foelie en kaneel toe en bedek alles met azijn.
Sluit de potten luchtdicht af en laat ze, voordat ze weer geopend worden, minstens 1 maand op een donkere, koele plek staan.

Serveertips

Ingemaakte tomaten worden gegeten bij bijvoorbeeld koude vleesgerechten, rauwe ham en gedroogd vlees.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top