Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Ingemaakte Tomaten

Ingemaakte Tomaten

Door: orphan

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-03-2004

Ingrediënten


1 kg. gemengde rode, groene en gele kerstomaatjes, inmaakazijn, 6 kruidnagels, 2 stukjes foelie, 1 kaneelstokje.


Verder heb je nodig


1 naald en in soda uitgekookte potten.


Dit recept komt uit het kookboek "De rijkdom van groenten", van Elisabeth Scotto.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de tomaten en dep ze droog.
Prik ze met een naald een paar keer in en verdeel ze over een of meerdere potten.

Bereidingswijze

Voeg de kruidnagels, stukjes foelie en kaneel toe en bedek alles met azijn.
Sluit de potten luchtdicht af en laat ze, voordat ze weer geopend worden, minstens 1 maand op een donkere, koele plek staan.

Serveertip

Ingemaakte tomaten worden gegeten bij bijvoorbeeld koude vleesgerechten, rauwe ham en gedroogd vlees.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top