Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Eclairs

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Soezendeeg:
*1,5 dl water
*60 gr in stukjes gesneden boter
*90 gr gezeefde bloem
*2 eieren

Banketbakkersroom:
*2 eieren
*50 gr witte basterdsuiker
*2 el maizena
*3 dl melk
*1/4 tl vanille-extract

Glazuur:
*25 gr boter
*1 el melk
*1 el cacaopoeder
*100 gr poedersuiker


HULPMIDDELEN

Een spuitzak met een mondstuk van 1 cm doorsnee
Steelpannetjes


Luxe Franse broodjes, gemaakt van een soort soezendeeg, gevuld met banketbakkersroom en bovenop chocoladeglazuur. De Fransen weten dondersgoed wat lekker is

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

We beginnen met het Soezendeeg.
Doe het water in een steelpan en voeg de boter toe. Breng het mengsel aan de kook en haal de pan van het vuur.
Voeg in 1x de bloem toe. Roer net zolang tot er een deegbal ontstaat. Laat deze een beetje afkoelen en voeg dan de eieren toe. Roer dit alles tot een soepel deeg.
Schep het deeg in de spuitzak.
Sprenkel wat water op de bakplaat. Spuit eclairs van 7,5 cm op ruime afstand van elkaar op de bakplaat.
Maak een kleine inkeping in elke eclair, zodat de stoom kan ontsnappen.
Bak ze 30-35 minuten.

Banketbakkersroom:
Klop de eieren en suiker tot een schuimig mengsel. Roer de maizena erdoor.
Verwarm de melk en giet deze over het eimengsel. Verwarm het mengsel in een pan tot het dikker wordt.
Haal de pan van het vuur en roer het vanille-extract erdoor.
Leg bakpapier op de room en laat het afkoelen.

Glazuur:
Smelt de boter en melk in een pan. Haal deze van het vuur en roer de cacao en suiker erdoor.

Snij de eclairs in de lengte door en spuit de banketbakkersroom erin.
Bestrijk de bovenkant van de eclairs met het glazuur. Laat het stollen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sharon2411
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top