Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Turkse sate

  • Turks Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt
1 ui
3 eierdooiers
0.3 tl kaneelpoeder
1/2 tl gemalen komijn (djintan)
1 teentje knoflook uit de knijper


HULPMIDDELEN

8 houten satestokjes


Sjisj kofte

Voorbereiding

Leg de satestokjes een half uur van tevoren in het water.

Bereidingswijze

Snipper de ui heel fijn. Doe het gehakt, de eierdooiers, ui, zout, peper, kaneel en het komijn- poeder in een kom. Pers de knoflook erboven uit. Kneed alles goed door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel in gelijke porties (twee per persoon) en kneed het als worstjes om de satestokjes. Laat het gehakt onder de grill of op de Barbecue gaar worden.




Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenben
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top