Turkse sate

  • Turks Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt
1 ui
3 eierdooiers
0.3 tl kaneelpoeder
1/2 tl gemalen komijn (djintan)
1 teentje knoflook uit de knijper

HULPMIDDELEN

8 houten satestokjes


Sjisj kofte

Voorbereiding

Leg de satestokjes een half uur van tevoren in het water.

Bereidingswijze

snipper de ui heel fijn. Doe het gehakt, de eierdooiers, ui, zout, peper, kaneel en het komijn- poeder in een kom. Pers de knoflook erboven uit. Kneed alles goed door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel in gelijke porties (twee per persoon) en kneed het als worstjes om de satestokjes. Laat het gehakt onder de grill of op de barbecue gaar worden.


Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenben


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb! In elk nummer vind je o.a. ruim 60 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij 1 jaar Smult: de cafetière van Bodum met een Simon Lévelt koffiepakket! Geniet dit voorjaar van de echte aroma's en smaken die vrij komen bij vers gezette koffie, nu met 60% korting! Op = op.
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Zondag 5 april van 12:00-16:00 uur in Amersfoort.

van 58
Alleen vandaag 45
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

In aanloop naar Pasen vind je de leukste recepten voor op de brunchtafel op Smulweb. Hou de blog in de gaten voor leuke DIY`s en tafel tips. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies