Turkse sate

  • Turks Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt
1 ui
3 eierdooiers
0.3 tl kaneelpoeder
1/2 tl gemalen komijn (djintan)
1 teentje knoflook uit de knijper

HULPMIDDELEN

8 houten satestokjes


Sjisj kofte

Voorbereiding

Leg de satestokjes een half uur van tevoren in het water.

Bereidingswijze

Snipper de ui heel fijn. Doe het gehakt, de eierdooiers, ui, zout, peper, kaneel en het komijn- poeder in een kom. Pers de knoflook erboven uit. Kneed alles goed door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel in gelijke porties (twee per persoon) en kneed het als worstjes om de satestokjes. Laat het gehakt onder de grill of op de barbecue gaar worden.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies