Turkse sate

  • Turks Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt
1 ui
3 eierdooiers
0.3 tl kaneelpoeder
1/2 tl gemalen komijn (djintan)
1 teentje knoflook uit de knijper


HULPMIDDELEN

8 houten satestokjes


Sjisj kofte

Voorbereiding

Leg de satestokjes een half uur van tevoren in het water.

Bereidingswijze

Snipper de ui heel fijn. Doe het gehakt, de eierdooiers, ui, zout, peper, kaneel en het komijn- poeder in een kom. Pers de knoflook erboven uit. Kneed alles goed door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel in gelijke porties (twee per persoon) en kneed het als worstjes om de satestokjes. Laat het gehakt onder de grill of op de barbecue gaar worden.


Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenben


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies