Turkse sate

  • Turks Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt
1 ui
3 eierdooiers
0.3 tl kaneelpoeder
1/2 tl gemalen komijn (djintan)
1 teentje knoflook uit de knijper

HULPMIDDELEN

8 houten satestokjes


Sjisj kofte

Voorbereiding

Leg de satestokjes een half uur van tevoren in het water.

Bereidingswijze

Snipper de ui heel fijn. Doe het gehakt, de eierdooiers, ui, zout, peper, kaneel en het komijn- poeder in een kom. Pers de knoflook erboven uit. Kneed alles goed door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel in gelijke porties (twee per persoon) en kneed het als worstjes om de satestokjes. Laat het gehakt onder de grill of op de barbecue gaar worden.


Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenben

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies