Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gebakken kokosbananen

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

? 4 bananen (onrijp)
? 100 g bloem
? 2 eieren
? 1 zakje vanillesuiker
? 100 g geraspte kokos
? 100-200 ml olie
? 4 bolletjes vanilleroomijs

? wok
? keukenpapier



Bereidingswijze

Bananen pellen, in lengte halveren en op platte schaal leggen. Bloem met behulp van zeef over beide banaankanten stuiven. Eieren in diep bord loskloppen. In ander diep bord vanillesuiker met kokos mengen. Schud het teveel aan bloem van de bananen af. Elke banaanhelft door eimengsel en vervolgens door de kokos wentelen. Olie in wok verhitten. Banaanhelften in 2 porties in 3 minuten rondom bruin frituren. Even op keukenpapier uit laten lekken. Warme bananen op vier bordjes scheppen en schep er 1 bolletje ijs naast.



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top