zuurkool

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Zakje zuurkool, aardappels, appelsap, rookworst, spekjes, boter

HULPMIDDELEN

Pan, stamper, grote ovenschaal


Zuurkool met krokante korst

Voorbereiding

Schil de aardapels die je bedenkt nodig te hebben voor de hoeveelheid mensen waar je voor kookt.

Bereidingswijze

Kook de aardapels in 20 min klaar. De zuurkool kook je in 20 min klaar in de appelsap (dus niet met water op zetten!!!!)
Ondertussen bak je de spekjes uit.

Als de aardappels gaar zijn dan stampje ze allemaal. En giet de zuurkool af. Van alle gestampte aardappels houdt je een klein beetje apart voor straks. Doe de aardappels, zuurkool en de spekjes door elkaar en stop het geheel in de ovenschaal.
Nu doe je het laatste restje aardappels over de stampot heen. Als laatste legje kleine blokjes boter op de gestampte aardappel.

Laat het geheel in de oven staan tot er een lekker krokant korstje op zit.


Bon a petit

Serveertips

Ook lekker om in de schotel stukjes ananas.
Lekker met rookworst.
Zelf vind ik koude ananas er ook erg lekker bij.
Als drinken drinken wij er altijd appelsap bij dit is heerlijk (daar wij ook geen wijn drinkers zijn).

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies