Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

soep

Door: frankiana

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


400 gr half-om gehakt
2 grote uien
2 teentjes knoflook
250 gr champignons
1 prei
1 rode paprika
2 liter tomatensap
1grote en 1 kleine pot witte bonen in tomatensaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 theelepels sambal
3-4 bouillontabletten
1 (magere) rookworst


Verder heb je nodig


Grote soepketel(min 4-5 liter)
snijplank
mes


Lekkere gevulde soep, vooral voor het stappen met de vasteloavend is dit een goede bodem

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui schoonmaken en kleinsnijden
knoflook pellen
champignons in plakjes snijden
paprika in stukjes snijden
prei in dunne ringen snijden

Bereidingswijze

Gehakt in pan snel rul bakken met de ui, de paprika,de prei,de champignons en de knoflook er boven uit persen. Goed aanbakken.
Doe hierbij de witte bonen in tomatensaus,de bruine basterdsuiker,de sambal,de tomatensap en de bouillonblokjes en roer dit ales goed door. Evt.nog wat water toevoegen.Als dit alles kookt de in plakjes gesneden rookworst erbij doen en goed warm laten worden.
Op smaak brengen met wat peper en zout

Serveertip

Lekker met geroosterd brood



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frankiana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top