Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Klasieke garnalencocktail

Door: smile4justice

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


250 gram garnalen, 1/8 liter slagroom, zout, cayennepeer, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 2 eetlepels wisky, 2 grote bladeren ijsbergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.



Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de slagroom met wat zout en cayennepeper in een kom bijna stijf.
Klop er de mayonaise, de tomatenketchup, het limoen- of citroensap en de wisky door.
Zet de saus tot gebruik in de koelkast.
Rol de slabladerenop en snijd ze in ragfijne reepjes. Verdeel de sla over glazen coupes.
Verdeel er de garnalen over. Schep er de saus op.
Garneer met plakjes limoen of citroen en peterselie.
Geef er een knapperig stukje stokbrood en boter bij.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smile4justice
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top