Harten wafels

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 20 personen

200 gram boter in vlokjes - 250 gram bloem - 100 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 eetlepel abrikozen-likeur - 2 eieren - snufje zout - bloem voor het werkvlak - boter om in te vetten - 150 gram couverturech-chocolade

HULPMIDDELEN

Voorbereidingstijd = 90 minutenRusttijd = 2 uurBaktijd = 5 minuten per wafelwafelijzer


Voorbereiding

Kneed de boter met bloem, suiker, vanillesuiker, likeur, eieren en zout tot een glad deeg. Zet het afgedekt 30 minuten koel weg.

Bereidingswijze

Kneed het deeg nog eens goed door. Verdeel het in 20 porties vna gelijke grootte. Rol uit elk portie 5 balletjes van 2 1/2 cm doorsnede. Verhit het wafelijzer en vet de bakplaten van het ijzer in. Verdel steeds 5 balletjes op de onderste plaat en sluit het ijzer. Bak de wafels in 5 minuten krokant. Neem ze uit het ijzer en leg ze op een rooster. Bak zo alle 20 wafels. Hak de couverture in stukken en smelt de chocolade in een metalen kom die u boven een pan met heet water hangt. Laat de chocolade iets afkoelen en smelt deze dan nogmaals boven het hete waterbad. Verdeel de wafels in losse hartjes. Dip de wafels voor de helft in de gesmolten chocolade. Laat de chocolade kort afdruppen en laat de wafels op een rooster rusten tot de chocolade hard geworden is.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hug-me
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies