Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Harten wafels

Door: hug-me

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 20 personen


200 gram boter in vlokjes - 250 gram bloem - 100 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 eetlepel abrikozen-likeur - 2 eieren - snufje zout - bloem voor het werkvlak - boter om in te vetten - 150 gram couverturech-chocolade


Verder heb je nodig


Voorbereidingstijd = 90 minutenRusttijd = 2 uurBaktijd = 5 minuten per wafelwafelijzer


Ontdek meer:

Voorbereiding

Kneed de boter met bloem, suiker, vanillesuiker, likeur, eieren en zout tot een glad deeg. Zet het afgedekt 30 minuten koel weg.

Bereidingswijze

Kneed het deeg nog eens goed door. Verdeel het in 20 porties vna gelijke grootte. Rol uit elk portie 5 balletjes van 2 1/2 cm doorsnede. Verhit het wafelijzer en vet de bakplaten van het ijzer in. Verdel steeds 5 balletjes op de onderste plaat en sluit het ijzer. Bak de wafels in 5 minuten krokant. Neem ze uit het ijzer en leg ze op een rooster. Bak zo alle 20 wafels. Hak de couverture in stukken en smelt de chocolade in een metalen kom die u boven een pan met heet water hangt. Laat de chocolade iets afkoelen en smelt deze dan nogmaals boven het hete waterbad. Verdeel de wafels in losse hartjes. Dip de wafels voor de helft in de gesmolten chocolade. Laat de chocolade kort afdruppen en laat de wafels op een rooster rusten tot de chocolade hard geworden is.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hug-me
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top