Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spoom

Door: kerst_pasen_pinkster

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1/2 pak roomijs vanille (Hertog)
1 eetlepel gesneden reepjes sinaasappelschil
2 eetlepels suiker
het sap van 1 sinaasappel + 2 druppels citroensap
2 glazen mousserende witte wijn of Champagne
2 stijf geklopte eiwitten
Voor de garnering:
Sinaasappelplakjes



Van sinaasappel en mousserende wijn (een verfrissend ijsdrankje tussendoor)
{bron: spar.nl}

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil met een dunschiller de schil van de sinaasappel en snijd dit in hele fijne reepjes. Breng het sinaasappelsap, het citroensap, de reepjes sinaasappel en de suiker aan de kook en laat het op matig vuur inkoken tot een stroopje. Laat dit dan afkoelen. Laat het vanille-ijs halfzacht worden en roer dit in een kom glad. Voeg nu het sinaasappelstroopje erbij en zet het afgedekt terug in de vriezer tot het gebruik wordt. Klop het eiwit in een vetvrije kom en met een garde goed stijf. Meng het eiwit voorzichtig door het ijs en giet er een glas mousserende wijn of Champagne bij. Schenk deze massa in mooie hoge glazen ( voor 2/3 gevuld) en vul de rest van het glas op met de witte wijn of Champagne. Garneer dit met een schijfje sinaasappel.




Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top