Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Brusselse champignonsoep

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300gr champignons - citroensap - 1 kleine ui - 40 gr boter - 30gr bloem - 700ml bouillon - 100ml room - zout - peper - 2el gehakte peterselie - 1 hardgekookt ei.



Bereidingswijze

Maak de champignons schoon en hak ze zeer fijn. Besprenkel ze met citroensap. Schil de ui en rasp deze. Fruit de ui en de champignons in de boter goudgeel. Stuif de bloem er over en bak deze even mee. Voeg de bouillon toe en blijf roeren tot de soep kookt. Laat de soep 10 min zachtjes koken. Voeg de room toe en voeg naar smaak zout en peper toe. Bestrooi de soep met de gehakte peterselie. Pel het ei en prak het met een vork fijn. Bestrooi de soep met het ei en dien het direct op.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soepnetje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top