zarzuela

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg mosselen schoongemaakt, 1 grote inktvis zonder tentakels in dunne ringen, 12tomaten ontpelt en zonder zaad in stukjes, 2 el tomaten puree, 500 gr stevige vis zoals victoriabaars, tilapia en zalm in stukken van ca 5 cm, 6 el olijfolie, 20 gr boter, 1 gesnipperde grote ui, 8 teentjes knoflook gepeld in tweeen, 12 gamba's rauw,
1 1/2 dl droge witte wijn, 1 1/2 dl kruidenbouillon, 1 laurierblaadje, 1 el paprikapoeder, 4 el spaanse brandy,zout, veel versgemalen peper.

voor de picada:

40 gr witte amandelen fijngemalen.
6 sneetje witbrood geroosterd en daarna fijngemalen.
2 el fijngesneden peterselie.
1 envelopje saffraan opgelost in 3 el hete witte wijn.
4 el olijfolie.

Stokbrood en limoen in partjes.

Een keukenrol voor de vingers en 'n kommetje met warm water en 'n schijfje limoen.


HULPMIDDELEN

Een grote hapjespan of 'n grote pan met deksel.

Ik gebruik 'n doorzichtige deksel zodat ik kan zien hoever het gerecht is.


Een gerecht om je vingers bij af te likken.
De voorbereiding duurt wel 1 uur maar de bereiding is daardoor 'n fluitje van 'n cent en mijn familie vond het zalig!

Voorbereiding

Voor de picada:
Doe het brood, amandelen en peterselie bij elkaar in schaal.
Los de saffraan op en voeg hier de olijfolie aan toe.
Zet weg tot gebruik.

Los de tomatenpuree op in de wijn, voeg paprikapoeder, laurier, bouillon, brandy, zout en veel versgemalen peper toe.

Zet alles dus ui, knoflook en vis binnen handbereik klaar.

Bereidingswijze

Verhit de olie en boter heel heet en fruit hierin de ui en knoflook ca 5 minuten.
Voeg de inktvis toe en tomaat toe en bak ca 2 minuten.

Voeg dan de opgeloste tomatenpuree en de blokjes vis toe.
Laat het ca 5 minuten pruttelen.
Voeg de mosselen en de gamba's toe en schep de picada erbij.
Breng het geheel weer aan de kook en laat met de deksel op de pan in ca 6 minuten garen tot alle mosselen open zijn.

Serveertips

Vooraf 'n frisse gewone salade.

Serveren met veel gesneden stokbrood om te dopen en te deppen.
Partjes limoen voor over de zarzuela zodat iedereen kan bepalen hoeveel zuur hij erover wil.

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies