zarzuela

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg mosselen schoongemaakt, 1 grote inktvis zonder tentakels in dunne ringen, 12tomaten ontpelt en zonder zaad in stukjes, 2 el tomaten puree, 500 gr stevige vis zoals victoriabaars, tilapia en zalm in stukken van ca 5 cm, 6 el olijfolie, 20 gr boter, 1 gesnipperde grote ui, 8 teentjes knoflook gepeld in tweeen, 12 gamba's rauw,
1 1/2 dl droge witte wijn, 1 1/2 dl kruidenbouillon, 1 laurierblaadje, 1 el paprikapoeder, 4 el spaanse brandy,zout, veel versgemalen peper.

voor de picada:

40 gr witte amandelen fijngemalen.
6 sneetje witbrood geroosterd en daarna fijngemalen.
2 el fijngesneden peterselie.
1 envelopje saffraan opgelost in 3 el hete witte wijn.
4 el olijfolie.

Stokbrood en limoen in partjes.

Een keukenrol voor de vingers en 'n kommetje met warm water en 'n schijfje limoen.



HULPMIDDELEN

Een grote hapjespan of 'n grote pan met deksel.

Ik gebruik 'n doorzichtige deksel zodat ik kan zien hoever het gerecht is.


Een gerecht om je vingers bij af te likken.
De voorbereiding duurt wel 1 uur maar de bereiding is daardoor 'n fluitje van 'n cent en mijn familie vond het zalig!

Voorbereiding

Voor de picada:
Doe het brood, amandelen en peterselie bij elkaar in schaal.
Los de saffraan op en voeg hier de olijfolie aan toe.
Zet weg tot gebruik.

Los de tomatenpuree op in de wijn, voeg paprikapoeder, laurier, bouillon, brandy, zout en veel versgemalen peper toe.

Zet alles dus ui, knoflook en vis binnen handbereik klaar.

Bereidingswijze

Verhit de olie en boter heel heet en fruit hierin de ui en knoflook ca 5 minuten.
Voeg de inktvis toe en tomaat toe en bak ca 2 minuten.

Voeg dan de opgeloste tomatenpuree en de blokjes vis toe.
Laat het ca 5 minuten pruttelen.
Voeg de mosselen en de gamba's toe en schep de picada erbij.
Breng het geheel weer aan de kook en laat met de deksel op de pan in ca 6 minuten garen tot alle mosselen open zijn.

Serveertips

Vooraf 'n frisse gewone salade.

Serveren met veel gesneden stokbrood om te dopen en te deppen.
Partjes limoen voor over de zarzuela zodat iedereen kan bepalen hoeveel zuur hij erover wil.


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies