Bolo di pan

  • Internationaal Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


* 25 gram boter
* 8 sneetjes witbrood zonder korst
* 2 deciliter melk
* 2 eetlepels bloem
* 1 theelepel bakpoeder
* 2 theelepels kaneel
* 3 eetlepels suiker
* 1 ei
* 1 halve eetlepel citroensap
* 4 eetlepels rozijnen
* 4 eetlepels sukade



Van de sukade wordt eigenlijk alleen maar de schil gebruikt. Deze wordt weken lang gepekeld en daarna gekookt met suiker. Vervolgens wordt hij in stukjes gehakt en verdwijnt dan vaak in oliebollen of kerstbroden.
Veel sukadebomen groeien in Griekenland, Sicilie en Corsica. Maar ook op West-Indische eilanden gedijt het drie meter hoge boompje goed.
De Babylonische koning Nebukadnezar had in zijn hangende tuinen ook wat van deze boompjes laten planten. Omdat ze toen nog geen traditie hadden van oliebollen en Kerststollen onttrokken ze alleen de olie uit de schil van de sukadevruchten om deze te gebruiken in parfums.

Bereidingswijze


Beboter vier kleine ovenschaaltjes.
Week het witbrood in de melk en prak het fijn.
Vermeng de bloem met het bakpoeder, een lepel kaneel en twee lepels van de suiker.
Roer dit mengsel door het geweekte witbrood.
Voeg het ei, het citroensap, de rozijnen en de sukade toe.
Roer alles goed door elkaar.
Vul de vormpjes met het mengsel en strooi de rest van de suiker en de kaneel er over.
Bak ze twintig minuten in een voorverwarmde (200 graden) oven.

Serveertips


Serveer de broodtaartjes met een bolletje ijs.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_hemelse_keuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies