Italiaanse saucijzenbroodjes

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

? 200 g gehakt (varkens)
? 1 ei (losgeklopt)
? 1 eetlepel sesamzaad
? 1 sjalot (fijngesnipperd)
? 1 eetlepel pesto
? 4 plakjes bladerdeeg
? snufje peper (versgemalen)
? snufje zout
? 1/2 eetlepel boter



Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200?C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
2. Meng in een kom het gehakt, pesto, sjalot en ? ei. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
3. Vet een bakplaat in met boter. Halveer de plakjes bladerdeeg tot 8 even grote rechthoeken.
4. Verdeel het gehaktmengsel over 4 plakjes bladerdeeg, dek het gehaktmengsel af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht.
5. Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi het bladerdeeg met sesamzaadjes. Bak de saucijzenbroodjes op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies