
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
700 gr TV-sticks of pootjes
2 uien (half door en in plakken snijden)
1 spaanse peper of 1-2 tl sambal
1-2 teentjes knoflook
scheut ketjap
stukje goelah djawa of 3 el bruine suiker
zakje verse kruiden mix (Besengeh, kerrie, etc)
olie
1 blikje (150 ml) kokosmelk
Basis voor diverse smaken indische kip gerechten
Kip aanbraden in olie en dan uit de pan halen. Uien even aanbakken in achtergebleven vet. Verse kruidenmix even mee fruiten. Kip weer toevoegen. Blikje kokosmelk en 2-3 kopjes water toevoegen (vlees moet net onderstaan. Knoflook, spaanse peper of sambal, ketjap en goelah djawa of suiker toevoegen. 30 - 60 min (afhankelijk van gebruikte kip) op laag pitje laten garen. Eventueel zout en peper toevoegen naar smaak.
Rijst, atjar, ananas, seroendeng, indische salades etc. of als onderdeel van een rijsttafel
Familie en verpakking kruidenmix
marianneoud 17-12-2004
neem je recept mee
mar
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »