Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Indisch Rundvlees gerecht

Door: abosmana

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


- 500-700 gr rundvlees (grof/grote stukken gesneden.
- 2 uien (half door in plakken)
- 1 spaanse peper of 1-2 tl sambal
- scheut ketjap
- 2 teentjes knoflook
- stukje goelah djawa of 3 el bruine suiker
- zakje verse kruiden mix (roedjak, balie, etc)
- olie
- blikje (150 ml) kokosmelk



Basis voor diverse smaken indische rundvlees gerechten

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vlees aanvraden in olie en dan uit de pan halen. Uien even aanbakken in achtergebleven vet. Verse kruidenmix even mee fruiten. Vlees weer toevoegen. Kokosmelk en 2-3 kopjes water toevoegen (vlees moet net onderstaan. Knoflook, spaanse peper of sambal, ketjap en goelah djawa of suiker toevoegen. 2 tot 3 uur (afhankelijk van gebruikte vlees) op laag pitje laten garen. Eventueel zout en peper toevoegen naar smaak.

Serveertip

Rijst, atjar, ananas, seroendeng, indische salades etc.

Bron

Familie en verpakking kruidenmix



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van abosmana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top