Indisch Rundvlees gerecht

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

- 500-700 gr rundvlees (grof/grote stukken gesneden.
- 2 uien (half door in plakken)
- 1 spaanse peper of 1-2 tl sambal
- scheut ketjap
- 2 teentjes knoflook
- stukje goelah djawa of 3 el bruine suiker
- zakje verse kruiden mix (roedjak, balie, etc)
- olie
- blikje (150 ml) kokosmelk


Basis voor diverse smaken indische rundvlees gerechten

Bereidingswijze

Vlees aanvraden in olie en dan uit de pan halen. Uien even aanbakken in achtergebleven vet. Verse kruidenmix even mee fruiten. Vlees weer toevoegen. Kokosmelk en 2-3 kopjes water toevoegen (vlees moet net onderstaan. Knoflook, spaanse peper of sambal, ketjap en goelah djawa of suiker toevoegen. 2 tot 3 uur (afhankelijk van gebruikte vlees) op laag pitje laten garen. Eventueel zout en peper toevoegen naar smaak.

Serveertips

rijst, atjar, ananas, seroendeng, indische salades etc.

Bron

Familie en verpakking kruidenmix

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies