Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Roomsoep van sperziebonen

Door: soep_zonder_pakjes

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


3 tl groentebouillon (poeder) met 1 liter water
500 gram verse sperziebonen
1 ui
60 gram gezeefde bloem
1 dl verse room
50 gram roomboter
1 takje peterselie
zout en versgemalen peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de gewassen en gesneden sperziebonen een dag van tevoren in 1 liter water te weken.
Smelt de boter in een steelpannetje en meng met de bloem tot een roux.
Breng de bouillon aan de kook in een grote kookpan. Kruid met peper en zout.Laat de sperziebonen uitlekken en voeg ze samen met de in ringen gesneden ui bij de bouillon. Doe er al roerend de roux bij.
Laat de soep 30 minuten pruttelen tot de sperziebonen gaar zijn. Schep 1 soeplepel van de sperzienonen uit de soep en houd apart. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de apart gehouden sperziebonen er opnieuw bij. Roer de room door de soep, bestrooi met peterselie en serveer onmiddellijk.

Serveertip

Bron: Heerlijk vegetarisch en gezond, Chantal Duroy



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_zonder_pakjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top