Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amerikaanse Kaasburgers

Door: lia_b_k

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


75 g. bulghur225 g. rundergehakt1 ui1 eetl. gehakte verse peterselie1 eetl. tomatenpuree1 eetl. versgeraspte Parmezaanse kaas1 ei, losgeklopt4 hamburgerbroodjes, licht geroosterdslabladen4 plakken kaaszout en versgemalen zwarte peperpatates frites en tomatenketchuptakjes verse peterselie ter garnering


Verder heb je nodig


Bulgur
Wordt ook wel geschreven als: boelgoer, bulgar, bourgori, burghul. Bulgur zijn tarwekorrels die gedroogd en grof gemalen of gebroken worden. Soms worden de korrels eerst in water geweekt.Het is Turks dus zal wel in een turkse winkel te koop zijn.


Er gaat niets boven een zelfgemaakte kaasburger. Deze burger, aangemaakt met voedzame bulghur en geserveerd met frites, is een feestmaaltijd voor het hele gezin.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bulghur in een kom en giet er zoveel kokend water over dat de bulghur onder staat. Laat 10 minuten staan. Giet daarna zo nodig overtollig water af.Doe het rundergehakt in een kom en maak het los met een vorkDoe de ui en peterselie in een Keukenmachine of klender en draai 20 seconde. Schep dit mengsel vervolgens door het gehakt. (Je kan het ook op de hand heel fijn snijden)Schep er dan de tomatenpuree en geraspte Parmenzaanse kaas door en bestrooi royaal met zout en peper. Schep er de uitgelekte bulgur door.Bind het mengsel met het losgeklopte ei. Vorm het gehaktmengsel met je handen tot 4 burgers. Grilleer de burgers 8 tot 10 minuten per kant onder een middelhoog ingestelde grill, of tot ze volledig gaar zijn.Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg een hamburger en wat slabladen op de onderste helft. Leg een plakje kaas op elke burger en schik de bogenste helft van de broodjes erop.

Serveertip

Serveer met frites en tomatenketchup en garneer met peterselie.BRON:De beste keukensHuiselijke recepten uit de hele verenigde staten door Anna magruder



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lia_b_k
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top