Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

DONUTS

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG:* 500 g Boerenluxe of ander meel voor zoet Brood* 250 ml Water* 16 g verse gist of 8 g droge gist* 2 g Zout* 5 g Bakpoeder* 10 g Suiker* 1 Zakje VanillepoederVOOR DE AFWERKING:* Chocoladeglazuur* Decoratiebolletjes* Suiker met Kaneel


HULPMIDDELEN

* Frituurpan


ZE ZIJN EIGENLIJK TE LEKKER!

Voorbereiding

Dit recept heeft een lange tijd nodig als voorbereiding!Maar dat is meestal het geval met brooddeeg.Daarna is de klus zo geklaard!

Bereidingswijze

* Meng alle ingredienten voor het deeg en kneed dit in 20 minuten.* Bedek het deeg met een droge doek en laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.* Verdeel het deeg hierna in stukjes van ongeveer 50 g.* Vorm hiervan ronde bolletjes en laat ze 10 minuten rijzen.* Maak met de vingertoppen in het midden van de deegbolletjes een gaatje.* Trek het gaatje voldoende uit zodat de vorm na de laatste rijstijd behouden blijft.* Laat ze opnieuw 20 minuten rijzen onder een droge doek op kamertemperatuur.* Verwarm ondertussen de frituurpan* Leg de donuts voorzichtig in de frituurpan en bak ze goudbruin op 175 graden.* Direct na het bakken kun je de donuts in de suiker met kaneel of een kommetje met decoratiebolletjes leggen.* De bolletjes of de suiker blijven er zo aan vastplakken.* Om ze te versieren met chocoladeglazuur daarentegen laat je de donuts eerst afkoelen.* Daarna smelt je het pakje glazuur in warm water en dompel je een zijde van de donuts in het vloeibare glazuur...* Glazuren kun je natuurlijk ook nog met elk ander of eigen recept!

Serveertips

Je kunt ze op elk moment van de dag ,wanneer je maar wil nuttigen!



Leuk recept? Deel het
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top