Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Knoflook Vinaigrette heerlijk voor een gemengde salade

Door: marianneoud

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


Handjevol grof zout 6 mooie, dikke tenen knoflook 2 el balsamico-azijn 3 el arachideolie 3 el walnootolie 1 el gesnipperde bieslook zout en versgemalen peper.



Gekookte knoflook is heerlijk en makkelijk te verteren. Deze vinaigrette met zijn verfijnde aroma is ideaal voor smakelijke, gemengde salades. Pas de gebruikte hoeveelheid knoflook aan naar eigen smaak.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden/. Spreid het zeezout uit in een klein Braadpan, leg er de tenen knoflook op en zet 10 minuten in de oven. Controleer of de knoflook gaar is door de punt van een mes in het midden te steken; die mag geen weerstand ondervinden. Druk de tenen knoflook een voor een met een vork uit het vel. Leg ze op een bord. Schraap de knoflookpuree in een kom, voeg de azijn en zout en peper naar smaak toe en klop tot alles gemengd is. Klop er dan de beide oliesoorten door. Roer er vlak voor het opdienen de bieslook door.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top