Spaanse rijst

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

3 eetl. extra viergin olijfolie100 gr. beenham, fijngehakt1 grote ui, fijngehakt
1 rode paprika in 1 cm. grote blokjes1 groene paprika, in 1 cm. grote blokjes1 kg.
langkorrel rijst1 1/2 l. kippenbouillonversgemalen zwarte peperwater


Dit recept heb ik op een Australische site gevonden. Ik weet dus niet of het 'echt' Spaans is, maar het is wel lekker!!!

Voorbereiding

Verhit de olie in een grote pan, doe er de ui in en bak die goudbruin.Doe er de ham bij,
roer en laat het even sudderen.Meng er de beide paprika's door en laat ze in een paar minuten zacht worden.

Bereidingswijze

Doe de rijst bij het mengsel, roer het goed door elkaar.Schenk er de kippenbouillon bij
en een scheut water.Kruid met peper en roer nogmaals door.Sluit de pan met het deksel
en laat het op laag vuur, circa 30 minuten, zachtjes haar pruttelen - of - doe de rijst in
een ovenschaal en zet het in een voorverwarmde oven van 180 graden.Oventijd ook circa 30
minuten.

Serveertips

Lekker bij de Spaanse stoofschotel.Geef er een frisse salade bij.Eet smakelijk !

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies