Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

mexicaanse soep

Door: marcdepester

  • Mexicaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


-100 g ui in blokjes gesneden
-1 groene peper (klein gesneden)
-1 teen knoflook (uit de knijper)
-zout, zwarte peper, tijm
-peterselie
-300 g ham (in blokjes van 1 cm)
-40 g boter
-1,5 liter bouillon
-2 rode paprika's (in blokjes gesneden)
-3 el tomatenpuree
-1 groot blik (500 g) maiskorrels



Mooi van structuur en bovenal vrij pittig en erg lekker!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-ui, groene peper, ham en knoflook in de hete boter fruiten gedurende 10 min, onder voortdurend roeren
-giet de hete bouillon erbij
-deksel op de pan en 15 min laten koken
-voeg dan de paprika toe, de tomatenpuree en het volledige blik mais bij de soep
-met zout, snufje tijm en royaal versgemalen zwarte peper op smaak brengen
-laat alles nog 15 min pruttelen op een zacht vuur
-bestrooien met peterselie en meteen serveren



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top