Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

mexicaanse soep

  • Mexicaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-100 g ui in blokjes gesneden
-1 groene peper (klein gesneden)
-1 teen knoflook (uit de knijper)
-zout, zwarte peper, tijm
-peterselie
-300 g ham (in blokjes van 1 cm)
-40 g boter
-1,5 liter bouillon
-2 rode paprika's (in blokjes gesneden)
-3 el tomatenpuree
-1 groot blik (500 g) maiskorrels



Mooi van structuur en bovenal vrij pittig en erg lekker!

Bereidingswijze

-ui, groene peper, ham en knoflook in de hete boter fruiten gedurende 10 min, onder voortdurend roeren
-giet de hete bouillon erbij
-deksel op de pan en 15 min laten koken
-voeg dan de paprika toe, de tomatenpuree en het volledige blik mais bij de soep
-met zout, snufje tijm en royaal versgemalen zwarte peper op smaak brengen
-laat alles nog 15 min pruttelen op een zacht vuur
-bestrooien met peterselie en meteen serveren



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top