Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vissoep

Door: chin-chin

  • Aziatisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


400 gr. tarbotfilet2 eetl. bloem2 eetl. boter1 eetl. arachideolie1 1/4 l.
(vis- of kippen-)bouillon7 eetl. lichte sojasaus300 gr. bloemkoolroosjes300 gr.
broccoliroosjes250 gr. grotchampignons, of andere stevige paddestoelen150 gr. laksa
peper1 theel. chilipoeder



Pittige soep met vis, groenten en laksa

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de tarbot, dep het droog en snij het in blokjes.Bestrooi de vis met zout en bloem.
Verhit de boter met de olie in een wok en bak de vis aan alle kanten bruin.Houd het
warm.Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden.Breng de bouillon, met 6
eetlepels sojasaus, aan de kook.

Bereidingswijze

Voeg de bloemkoolroosjes, broccoliroosjes en de halve champignons aan de kokende bouillon
toe en laat het 5 minuten, op matig vuur, koken.Doe er de (eventueel kleiner gemaakte)
laksa bij en de gebakken visstukjes en warm het nog 5 minuten goed door.

Serveertip

Kruid de soep met peper en chilipoeder en roer er de overgebleven eetlepel sojasaus door.
Bestrooi de soep met gesnipperde lenteuitjes of gehakte selderie.Je kunt de tarbotfilet
vervangen door elke andere stevige witvis.Eet smakelijk.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chin-chin
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top