Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Groene sambal

Door: cheribon

  • Thais Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


GROENE SAMBAL
~ 12 kleine groene pepers
~ 2 sjalotten
~ 4 teentjes knoflook
~ 30 mm Kha gember aan een stuk
~ 4 korianderwortels
~ 2 stengels citroengras
~ 1 tl gehakte Kaffir limeschil
~ 10 zwarte peperkorrels
~ ? tl geroosterde korianderzaden
~ ? tl geroosterde komijnzaden
~ 2 tl trassi
~ 75 ml kokosolie


Verder heb je nodig


Hak de pepers, sjalotten, knoflook, gember, koriander wortels en citroengras in stukken en doe het in een vijzel. Stamp zacht en voeg dan de limeschil, peperkorrels, korianderzaad, komijnzaad en trassi toe en stamp totdat het een glad geheel wordt (stamp het niet te fijn). Voeg uiteindelijk de kokosolie toe en meng alles goed door elkaar.


De meeste Thaise recepten bevatten de ingredienten voor hun eigen kruidensaus, omdat deze saus deel uitmaakt van het recept. Door echter een hoeveelheid vooraf te maken kan een aanzienlijke tijd worden bespaard als de maaltijd echt wordt bereid. De saus kan weken in de koelkast worden bewaard in een afgesloten doos.
Hier zijn 'voorraad' recepten voor twee van Thailand's favoriete sambals.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

RODE SAMBAL
~ 12 gedroogde rode pepers
~ 2 sjalotten
~ 2 teentjes knoflook
~ 15 mm verse Kha gember aan een stuk
~ 15 mm gewone gember aan een stuk
~ 2 korianderwortels
~ 2 stengels citroengras
~ 10 zwarte peperkorrels
~ ? tl korianderzaden
~ ? tl komijnzaden
~ ? tl kaneelpoeder
~ 1 tl bakpoeder
~ zout naar smaak
~ 75 ml plantaardige olie

Serveertip


Week de pepers in warm water totdat ze zacht zijn. Hak de pepers, sjalotten, knoflook, beide soorten gember, korianderwortels en citroengras in stukken en doe het in een vijzel. Stamp zacht en voeg dan de peperkorrels, korianderzaden, komijnzaden, kaneel, bakpoeder en zout toe. Stamp totdat het een gladde massa is geworden, voeg de plantaardige olie toe en meng alles goed door elkaar.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top