Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

KHAI JIAW HOY NAANG ROM

  • Thais Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN


> 275 g kleine oesters, zonder schelp
> versgemalen zwarte peper
> 1 sjalot
> 1 teentje knoflook
> 1 lente-uitje
> 50 g rijstmeel
> ? tl zout
> 3 eieren
> 50 ml (? kopje) kokosolie
> ? tl fijn gehakte korianderbladeren
> reepjes verse rode peper



Oester Omelet

Bereidingswijze

Was de oesters onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken; breng ze daarna op smaak met versgemalen zwarte peper.
Snijd de sjalot, knoflook en lente-uitje in erg dunne plakjes.
Doe het meel in een mengkom, voeg het zout en 175 ml (? kopje) warm water toe en roer totdat een dun beslag ontstaat.
Mix de eieren in een ander kom een beetje.
Verwarm de olie in een Braadpan met een dikke bodem en giet het beslag in de braadpan.
Verspreid het beslag over de gehele bodem van de pan, voeg de oesters, sjalot, knoflook, ui en koriander toe en laat het op een matig vuur 1 tot 2 minuten bakken.
Giet de eieren in de pan en laat alles doorkoken totdat de eieren hard worden, terwijl met een pollepel het mengsel wordt vermengd.

Serveertips

Om te serveren alles overbrengen op een schaal en garneren met de reepjes verse rode peper.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top