fruit crumble

  • Internationaal Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

-Voor de crumble: 225 gr bloem, 115 gr roomboter, 110 gr suiker
-Voor het fruit, neem je willekeurig vers fruit naar keuze (afhankelijk van het seizoen). Een aantal voorbeeldcombinaties: appel / peer / mango
aardbei / frambozen / bessen
abrikozen / appel / perziken
etc.
Je neemt ongeveer 500 gram.
-Daarnaast boter voor invetten van de ovenschaal.
-paar eetlepels donkerbruine basterdsuiker
-likeur naar keuze (bijv. cointreau)

HULPMIDDELEN

Ovenschaal, evt. mixer of staafmixer met mengkom.


Warm fruit met een heerlijk kruimeldeeglaagje uit de oven. Makkelijk om te maken!

Voorbereiding

Het deeg kun je van te voren maken (daarna wel koel zetten). Het fruit kun je evt. van tevoren snijden, afhankelijk van het soort (appel bijv. niet, wordt bruin).

Bereidingswijze

Was en snijd het fruit in stukjes en doe dit in een ingevette ovenschaal.
Strooi hierover een paar lepels donkerbruine basterdsuiker en eventueel een flinke scheut likeur (ikzelf vind cointreau bij alle soorten fruit erg lekker), de alcohol vervliegt in de oven.

Doe de ingredienten voor het crumbledeeg in een kom en snijd de boter met twee messen in stukjes. Vervolgens meng je de ingredienten tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt (kan overigens ook met de hand, dan wrijf je het tussen de handen en vingers).

Verdeel het crumblemengsel over het fruit, schud de schaal een beetje en zet deze ca. 30-45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. De crumble wordt gelijkmatig goudbruin van kleur.

Serveertips

Heerlijk met (slagroom)ijs en verse slagroom!

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sandra_db

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies