Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

fruit crumble

Door: sandra_db

  • Internationaal Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


-Voor de crumble: 225 gr bloem, 115 gr roomboter, 110 gr suiker
-Voor het fruit, neem je willekeurig vers fruit naar keuze (afhankelijk van het seizoen). Een aantal voorbeeldcombinaties: appel / peer / mango
aardbei / frambozen / bessen
abrikozen / appel / perziken
etc.
Je neemt ongeveer 500 gram.
-Daarnaast boter voor invetten van de ovenschaal.
-paar eetlepels donkerbruine basterdsuiker
-likeur naar keuze (bijv. cointreau)


Verder heb je nodig


Ovenschaal, evt. Mixer of staafmixer met mengkom.


Warm fruit met een heerlijk kruimeldeeglaagje uit de oven. Makkelijk om te maken!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het deeg kun je van te voren maken (daarna wel koel zetten). Het fruit kun je evt. van tevoren snijden, afhankelijk van het soort (appel bijv. niet, wordt bruin).

Bereidingswijze

Was en snijd het fruit in stukjes en doe dit in een ingevette Ovenschaal.
Strooi hierover een paar lepels donkerbruine basterdsuiker en eventueel een flinke scheut likeur (ikzelf vind cointreau bij alle soorten fruit erg lekker), de alcohol vervliegt in de oven.

Doe de ingredienten voor het crumbledeeg in een kom en snijd de boter met twee messen in stukjes. Vervolgens meng je de ingredienten tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt (kan overigens ook met de hand, dan wrijf je het tussen de handen en vingers).

Verdeel het crumblemengsel over het fruit, schud de schaal een beetje en zet deze ca. 30-45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. De crumble wordt gelijkmatig goudbruin van kleur.

Serveertip

Heerlijk met (slagroom)ijs en verse slagroom!



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sandra_db
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top